torstai 3. joulukuuta 2020

Kattojen vesikourujen / kattorännien puhdistukset olisi syytä tehdä vuosittain 1-2 kertaa oikein, kuten kiinteistön puiden ja pensaiden leikkauksetkin



Kattojen vesikourujen / kattorännien puhdistukset olisi syytä tehdä vuosittain 1-2 kertaa oikein, kuten kiinteistön puiden ja pensaiden leikkauksetkin

Talonmiespalvelu@gmail.com
puhelin whatsup 044-3380291 
 

Rännikourujen puhdistus on välttämätön paha vaikka kuinka laiskottaisi vuosittain joko itse tai maksettuna tilaustyönä.

Rännikourujen putsaaminen onnistuu katolta, tikkailta tai maasta siihen tarkoitetulla apuvälineellä. Katolta ja tikkailta toimittaessa työturvallisuus on otettava vakavasti ja käytettävä katolla valjaita ja tikkailla huomioitava alusta ja minimoitava kaatumisen riski.

Rännien puhdistuksen tekotapaa tärkeämpää on puhdistuksen suorittaminen riittävän usein. Jos talon lähellä on puita, rännit on yleensä puhdistettava vuosittain.



Monasti on puustoa ja pensaikkoa päästetty kasvamaan liikaa talon kiinteistön läheisyyteen liikasvuna, joten ei tarvitse ihmetellä mistä ne lehdet ja risut tulevat.



Paras ajankohta puhdistukselle on syksyllä lehtien putoamisen jälkeen, jolloin kourut ovat puhtaat talven ajan ja pitkälle seuraavaan kesään. Puista pensaista irtoavat lehdet täyttävät kourut tehokkaasti ja siitä syystä pitkäaikaisin vaikutus saadaan putsaamalla kourut syksyllä lehtien varistua puista ja pensaista.


Rännikourujen siivoamisen lisäksi kannattaa aina samalla tarkistaa mahdolliset vuodot kouruissa ja varmistaa syöksytorvien vetävyys tukkojen varalta esim oheisen tapaisella viemärinavausjousella, joita voi olla syytä olla sekä pidempi että lyhyempi:




Viimeistään maalaustöissä tulee usein vastaan tilanteita, jossa nähdään mitä tapahtuu ränneille, kun niitä ei ole säännöllisesti puhdistettu. Yleensä ensimmäisenä otsalauta kourun takana alkaa lahoaa, kun vesi roiskuu täydestä kourusta otsalautaan. Otsalaudat likaantuvat ja pysyvät kosteiana pitkään ja alkavat lahota.

Seuraavaksi alkaa kärsiä seinä kourun alla. Likaa roiskuu kourusta seinälle ja seinä likaantuu ruman näköiseksi. Riittävän pitkän ajan kuluttua jatkuva kosteus alkaa lahottamaan myös seinää. 

Seinän lahoamista voi aiheuttaa myös kourussa oleva reikä, josta valuva vesi pitää alla olevia puuosia kosteana.

Usein lahonneet puut paljastuvat vasta talon huoltomaalauksen yhteydessä ja nostavat silloin maalauksen kustannusta.

Joskus kourujen putsaaminen ei onnistu itse maaston, talon korkeuden tai katon jyrkkyyden takia. Tällöin kannattaa kääntyä putsauksessa ammattilaisen puoleen. Sorcolorilta löytyy palvelu nimeltä Kattoremontin Tappaja, jossa rännien lisäksi putsataan koko katto ja tehdään tarvittavat tarkastukset vuosittain.
Kuva yllä: Kattoränniharja ei aina sovi joka ränniin, mikäli rännikourun päälle tulee liikaa kattopeltiä tai korkeus on liikaa 4 m ränniharjalle.


Hankinnassa vuodelle 2021 kattoränni-imuri n. 12 m imuriputkien kera, joten alustavia tilauksia otetaan vastaan sähköpostille ensisijassa:

Talonmiespalvelu@gmail.com
Puhelin whatsup: 044-3380291

Kiitos etukäteen ajoissa toimimisesta. Monasti asioita vetkutellaan ja hommat kohteissakin tulevat asiakkaille kalliimmiksi. Kun hoitaa ennakoiden tilanteet kattorännien siivouksista alkaen niin pysyy kiinteistö kunnossa edullisesti vuosihuollot kun tekee säännöllisesti.





























Lue lisää katon huoltopalveluistamme eri kiinteistökohteissa vuodenaikojen mukaan.

Pyydä tarjous tarpeesi mukaisesti. Olemme yhteydessä arkipäivän sisällä

Etu-ja sukunimi

Sähköpostiosoite

Puhelin / whatsup:

Katuosoite

Paikkakunta

Mistä haluaisit tarjouksen?

Maksu onnistuu käteisellä kohteessa homma aloittaessa vai laitatteko ennakkomaksuna tilille ennen aloituksia edellispäivänä. En jaksa tarkistella asiakkaiden luottotietoja ja maksuhistoriaa = En tee talkoita.


Pirkanmaalla:
Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi, 

Maanmuokkaukset hoidamme Viking 585 puutarhajyrsimellä. Katso blogista paremmin:
https://Maanmuokkaukset-Tampere.blogspot.com


Pääpalveluitamme ovat mm. taloja kiinteistöjä heikentavien puuston harvennukset, pihanurmikoiden luonnit, sekä ko alueiden hoitopalvelut vuosittaisina leikkauksina.

Oheiseen tapaan kaatuvat kuten blogeista ja oheiselta videolta näet yltä.

-------------------
Pirkanmaan Tampereen talousalueen apumiespalveluita kattorännien puhdistuksista alkaen käteisellä edetään kohteissa tai ennakkomaksu tilille ennen kohteen aloittamista.
--------------------------------------------